söndag 21 juni 2009

Konsert för Naomi 3e juli Allahelgonakyrkan

Hej!

Tack för att ni hälsar på Konsert för Naomi blogspot. Här kan du läsa om konserten samt upptäcka vem Naomi är och varför det finns en konsert i hennes namn.

Den 3:e juli kl 19 blir det konsert på Allahelgonakyrkan nära Skanstull i Stockholm med Gladys del Pilar, Emilio Bobadilla, Diipak, Maria Carlman, Bolingo, Joakim Kohls, Catharina Lindahl, och Helene du Rietz. Välkomna till en stjärnbeströdd kväll fylld av mångfald och härlig musik - en kväll att minnas!

Konserten kostar 100 kr (60 kr för studenter/pensionär) och kommer att ha paus i mitten där man kan köpa enklare, ekologisk mat från Sattva bageriet.

Naomi Wambui kom till Sverige för 5 år sedan från Kenya för att söka hjälp för en sjukdom hon har som heter Grave's Disease. Det är en allvarlig sjukdom som påverkar hur fett bryts ned i kroppen. Ett av sjukdomens symptom är giftstruma som resultaterar i att ögonen blir ovanligt stora och att man kan inte stänga dem ordentligt. Detta leder till att ögonen blir torra vilket leder till andra problem. Dessutom gör det mycket ont. Naomi har redan genomgått två ögonoperationer p.g.a. giftstruma.

Anledningen till att Naomi sökte hjälp i Sverige är för att hon menar att det är nästan omöjligt att få de här speciella operationerna i Kenya. Eftersom hennes syster Jane har bott här med sin man och dotter sedan 20 år, trodde Naomi att hon hade en bra chans att få hjälp här i Sverige.

I Kenya måste man ha mycket pengar för att få operationer och dessutom finns det inte lika bra sjukhus – även i Nairobi – som kan hantera sådana komplicerade problem som Naomi har. Även efter att ögonen har opererats säger svenska läkare att hennes hjärta måste opereras inom ett eller två år...

Allt det här kostar massor av pengar p.g.a. att Migrationsverket har nekat Naomi uppehållstillstånd fastän de säger att hon har en god chans att få ett om hon ansöker ifrån Kenya. Varje ögonoperation kostar omkring 30.000 kr, och hjärtoperationen kommer att kosta omkring 250.000 kr om Naomi inte får uppehållstillstånd, medicin och läkarbesök blir snabbt väldigt dyrt utan uppehållstillstånd...

Nu har Migrationsverket – efter fem år – sagt att Naomi måste lämna landet den 1:a juli.

Det är tråkigt att Naomi kommer att missa konserten, men vi ska skicka pengarna elektroniskt till hennes bank i Kenya där Naomi kan använda dem till att resa tillbaka till Sverige eller få hjälp (inklusive medicin och de speciella glasögonen hon behöver) i Nairobi.

Innan Naomi blev sjuk drev hon, tillsammans med sin syster Jane, ett barnhem i Kenya. Hon har alltid varit aktiv i kyrkan och hon har en stark tro och verkar ha en nära relation med Gud.

Vi önskar Naomi hälsa och lycka - två ingredienser till ett bra liv; någonting som vi alla vill ha...

Ni som kommer till konserten har ett speciellt tillfälle att uppleva bra musik och samtidigt hjälpa en människa att nå ett viktigt mål: att bli frisk och leva livet utan fysisk smärta eller besvär.

Tack för att ni tog tid att läsa det här, och jag hoppas att se er den 3:e juli kl 19!

Mvh,

Nathaniel Glasser aka Diipak

diipak@diipak.org

www.diipak.org

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar